13x több omega 3, mint a lazacban!
Első osztályú, bio minőségű olaj a perui Amazóniából.
„Zöld”, finom ízű olaj, akár salátára is tehető.
Hatóanyagai:
• Omega 6-9 telítetlen zsírsavak ideális aránya, melyet szervezetünk akár 96%-ban is képes hasznosítani
• fehérjék,
• antioxidánsok,
• jód,
• -A, -E vitamin
Amazónia külön világ a bolygónkon. A természeti kincsek szempontjából Földünk legváltozatosabb, egyben leggazdagabb területe.
Az inka mogyoró (Sacha Inchi) a perui, dél- és közép-amazóniai táj egyik legeredetibb növénye. Kúszó, részben fás növény, amelynek termései csillagformába rendeződnek. Minden egyes részében találunk egy magot, amely a rendkívül fontos, nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavak gazdag forrása.
A telítetlen zsírsavak hiánya napjainkban általános jelenség. Ez elsősorban a megváltozott táplálkozási szokásainkkal, valamint az élőhelyünk földrajzi elhelyezkedésével függ össze.
A telítetlen zsírsavak jelentős természeti forrásai a hidegebb, északi tengerekből származó halak, belőlük azonban tányérunkra soha nem került és napjainkban sem kerül elegendő mennyiség.
Az inka mogyoróból (Sacha Inchi) sajtolt olaj telítetlen zsírsav tartalma akár a 90%-ot is elérheti. A zsírsavak ideális arányban vannak jelen benne, szervezetünk pedig kivételesen magas mértékben, akár 96%-ban is képes hasznosítani őket.
Az omega-3 zsírsav aránya ebben az olajban legalább 48%, ami 13-szor magasabb (!), mint pl. a lazacban. Az inka mogyoróból származó olaj az említett zsírsavakon kívül nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, jódot, A- és B-vitaminokat.
A SACHA INCHI bárhol, bármikor, bárhogyan és bármilyen életkorban kiválóan alkalmazható – a legkisebbektől az legidősebbekig.
Jótékony hatásait az állapotos nők is nagyra értékelik.
Kellemes mogyoró ízének köszönhetően önmagában is fogyasztható, ugyanakkor bármilyen hideg ételnek remek ízesítője lehet.
Omega3-6 jótékony hatása, fontossága:
• szív, a látás egészséges működéséhez,
• a normál agyműködéshez,
• immunrendszer megfelelő működéséhez,
• normál vérképződéshez,
• homocisztein normál anyagcseréjéhez,
• normál pszichológiai, energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz,
• normál aminósav szintézishez,
• a fáradtság csökkenéséhez,
• normál vörösvérsejt képződéshez.
• a hormonok szabályozásában,
• növelik a méhnyálkahártya vastagságát,
• elősegítik az ovulációt,
• segítenek a magzati fejlődésben